SEO

Vi optimerar er webbplats så att den syns högt och tidigt i sökmotorernas resultat, utan att annonsera. Målet är att stärka ert varumärke, att er online-försäljning ökar och att ni blir mer konkurrenskraftiga på webben.   


VARFÖR ARBETA MED SEO?  

SEO handlar om att få din webbplats att synas högt i sökmotorernas resultat på relevanta sökningar. Därigenom syns din webbplats och ditt varumärke precis när din målgrupp söker efter produkter, tjänster eller information. Genom att synas tidigt i sökresultatet driver du relevant trafik till din webbplats som ökar din varumärkeskännedom, genererar leads  och ökar försäljningen. Men SEO är mer än marknadsföring – att följa de grundläggande principerna för god SEO säkerställer att din webbplats blir välstrukturerad, informativ och användarvänlig.   

Om du underskattar värdet av SEO riskerar du att gå miste om potentiella kunder och relevant trafik. Sökmotorer i allmänhet, och Google i synnerhet, är de överlägset största digitala trafikkällorna. Genom att optimera din webbplats för att synas i sökresultatet möter du din målgrupp precis där och då de faktiskt söker efter information, produkter eller tjänster.   

VARFÖR ARBETA MED OSS?  

Våra konsulter har under många år levererat dokumenterat goda resultat i väldigt konkurrensutsatta områden, både inom B2C och B2B. Vi på WGP har varit verksamma inom SEO sedan 2003 och under åren byggt upp både lång erfarenhet och hög kompetens. Detta kombinerar vi med kultur där vi gärna delar med oss av kunskapen, både internt men även externt till våra kunder och på utbildningar för blivande digitala marknadsförare.  

Eftersom SEO är under ständig förändring där förutsättningarna ändras av både konkurrensen och av sökmotorerna själva håller vi oss uppdaterade med den senaste branschkunskapen. Våra konsulter utmanas ständigt och vi lovar våra kunder uppföljning över tid och visar gärna upp mätbara resultat av våra insatser. Med ett flexibelt och resultatdrivet arbetssätt ser vill till att nå er organisations mål.   

För oss är det viktigt att ha ett nära samarbete med våra kunder och vi sitter därför ofta ute hos kund. Vi tror att ett teambaserat arbetssätt stärker relationer och säkerställer hög kvalité i arbetet. Det möjliggör dessutom för oss att dela med oss av vår kunskap och kontinuerligt vidareutbilda er organisation inom SEO.  

VÅRT ERBJUDANDE INOM SEO  

Vi erbjuder kunskapen och kompetensen som behövs för att driva relevant trafik till er webbplats från sökmotorerna. I praktiken innebär det oftast att vi hjälper er analysera er webbplats för att se över hur de tekniska bitarna fungerar, hur ert innehåll främjar er ranking och hur stark länkprofil ni har. Vi tar fram en aktivitetsplan för bättre organisk synlighet, och sätter rätt prioriteringar samt en tydlig struktur för ert fortsatta SEO arbete.   

VÅRA KONSULTTJÄNSTER:  

 • Audit och analys  
 • Projektledning  
 • SEO vid re-branding  
 • Länkanskaffning & innehållsmarknadsföring 
 • Migreringar & plattformsbyten 
 • Sökordsanalyser och -mappning 
 • Utbildningar och workshops  
 • Href-lang audits 
 • Rapportering och uppföljning 

Vårt Content-team hjälper er gärna med att säkerställa att innehållet på er webbplats är relevant, engagerande och rätt optimerat. Vi är experter på att producera och kvalitetssäkra innehåll – både ur ett SEO- och kommunikationsperspektiv. Läs mer om hur vi kan hjälpa er här.  

UTBILDNINGAR INOM SEO  

 Vi drivs av att sprida vår kunskap inom SEO och erbjuder skräddarsydda utbildningar för alla olika nivåer – från nybörjare till erfarna proffs. I utbildningen utgår vi gärna från er nuvarande webbplats och använder konkreta case för att utbildningen ska bli praktiskt användbar för er direkt. Efter en grundlig behovsanalys i dialog med er utformar vi en utbildning anpassad till just er verksamhet, kunskapsnivå samt de behov ni har.   

 VI ERBJUDER UTBILDNINGAR INOM: 

 • Grundläggande SEO  
 • Fortsättningsutbildning i SEO 
 • Länkanskaffning 
 • SEO-verktyg 
 • Teknisk SEO  

Vi håller även mycket gästföreläsningar om SEO för både studenter på exempelvis Medieinstitutet och IHM samt på olika konferenser för branschen.  

SEO-BYRÅ I STOCKHOLM OCH MALMÖ 

Vi består av ett drygt 30-tal kunniga och erfarna konsulter som sitter i centralt belägna kontor i både Stockholm (Holländargatan 17) och Malmö (Hyllie Boulevard 35).